המילה סוויטה מתקשרת בדרך כלל לבית מלון, אבל זה כבר כמה שנים שחדרי ההורים הפכו לסוויטות של ממש, עם חדרי חדרי ארונות, חדר רחצה רחב ידיים, פינת ישיבה או סלון קטן וכל הפינוקים שאפשר לחשוב אליהם. ואם להורים – אז מה עם הילדים?
מגמת הסוויטות הביתיות החלה לאחרונה לזלוג גם אל חדרי הנוער והמתבגרים הצעירים. כמובן שזה מצריך מקום, לרוב בית רחב ידיים, והחשוב ביותר לתת למתבגר תחושה של ביחד ולחוד. הוא נהנה מצד אחד מכל הפרטיות והפינוקים האפשריים, לפעמים הוא אפילו לא צריך לצאת מהממלכה הפרטית שלו כי יש לו בה הכל – החל ממטבח קטן, מיני סלון, חדר רחצה מפנק. הוא יוצא למשפחה כשמתחשק לו. לעתים אלו יחידות שממוקמות באותה חלקה, אך בסמוך לבית המרכזי כאשר המתבגר נהנה כמובן מבריכה משותפת, גינה ועוד. לעתים, כאשר השטח פחות מאפשר, אלו ממלכות צנועות יותר, שכוללות חדר שינה רחב ידיים, של כמה עשרות מטרים מכובדים, וכמובן חדר רחצה אישי. העיצוב והסגנון לא תמיד נעשים בהתאם לעיצוב של כל הבית, אלא לפי העדפות אישיות של המתבגר. אגב, אותן סוויטות מתחילות גם בגילאים צעירים יותר, לבני העשרה ואף קטנים יותר, הכל בהתאם לכיס.
פרויקט מספר 1: שרה ונירית פרנקל
הסוויטה מיועדת לשתי אחיות בגילאי העשרים. להבדיל מהבית שהוא בסגנון אקלקטי, לבנות נבחר עיצוב נקי ומרענן בהשראת הצבע הלבן. הסוויטה מורכבת משני חדרי שינה הכוללים חדר רחצה צמוד, סלון, פינת אוכל אישית ומטבח אישי עבור שתיהן. הקומפלקס של הבנות כ 100 מטר והוא בעצם מתחבר לבית הראשי. קומפלקס עצמאי לחלוטין. קצת ביחד והרבה לחוד. כמובן הבריכה מיועדת לכל המשפחה.
פרויקט מספר 2: עיצוב פנים – קרן ניב טולדנו
בקומת הגלריה החליטה המעצבת קרן ניב טולדנו למקם את חדרה של הבת הבכורה ולהפוך אותו למיני סוויטה מפנקת. היחידה כוללת מיני סלון, עליית מדרגות עם קונסולה שמשמשת כפינת אתנחתא, חדר רחצה וכמובן חדר שינה. הגלריה במפלס העליון, כך שהיא נהנית מפרטיות.
פרויקט מספר 3: עיצוב, תכנון ואדריכלות – שירלי דן
סוויטה בעליית גג. מוקפת מרפסת היקפית שהמתבגרת יכולה לצאת אליה וליהנות מהחוץ. המתבגרת יכולה להגיע לסוויטה במעלית פנימית של הבית, או במדרגות – כרצונה. היא נהנית מחלל עצום של 100 מ"ר , הכולל חדר שינה, פינת עבודה, חדר רחצה צמוד, חדר ארונות, סלון JUNIOR.
פרויקט מספר 4: עיצוב פנים – קרן ניב טולדנו
החדר הזה הוא חלומה של כל ילדה. הפנטזיה – חדר נסיכות. מרכז החדר מבוסס על מבנה נגרות דומיננטי. מדרגות עץ עם מעקה מלכותי מובילות לבמה גבוהה שמשמשת לאזור משחק, מיטה וחצי מוקמה במרכז החלל ומצידיה אזורי אחסון לספרים, ומצעים, ומשני צידי המיטה מוקמו ספריות. עוצב שולחן כתיבה רחב ויחידה פתוחה לספרים, לצידו ארגז צעצועים לאוסף בובות. לילדה כמובן יש חדר רחצה צמוד, גם הוא בעיצוב מלכותי. על הריהוט, נגרות, נעשה CUSTOM MADE עבור החדר הנסיכותי. לדברי המעצבת, קרן ניב טולדנו "ההתייחסות זהה לחדרי המאסטר של ההורים – קונספט, תכנון מוקפד וירידה לפרטים הקטנים ביותר, תוך השקעה בכל פרט ופרט".
פרויקט מספר 5: עיצוב – אריאלה עזריה – ברקוביץ
בבית עצום ממדים בשרון, משפחה ולה 4 ילדים, 2 בנות ו- 2 בנים. לכל צמד עוצבה סוויטה – האחת לבנים והשנייה לבנות. כל סוויטה מתפרסת על פני שטח של 40 מ"ר, וחדר רחצה צמוד, מיני סלון, מרפסת מפנקת. לבנים נבחר עיצוב על טהרת הטורקיז ולבנות בגוון ורוד פודרה.
לקריאה נוספת:
חוזרים ללימודים: איך לבחור שולחן כתיבה?