בריאות

הילדה עמדה להתעוור, ניתוח חירום ב"פוריה" הציל את מאור עיניה

רוסיל בת ה-6 חולה במחלה גנטית נדירה שגרמה לעיוורון בעין אחת. רופאת המרכז הרפואי פוריה הצליחה להציל את עינה היחידה שרואה
רוסיל, אמה וד"ר בסול אבו עיטה. צילום: המרכז הרפואי פוריה רוסיל, אמה וד"ר בסול אבו עיטה. צילום: המרכז הרפואי פוריה

רוסיל, ילדה בת שש, חלתה במחלה גנטית נדירה ממנה סובלים פחות מאחד למיליון בני אדם. כתוצאה מכך, כל חבלה קלה בעין עלולה לגרום לעיוורון. כשנחבלה בעין היחידה שנותרה לה, חששו בני משפחתה של רוסיל שהיא תתעוור. אלא שד"ר יומנה, בסול אבו עיטה, מומחית קרנית במרכז הרפואי פדה-פוריה, הצליחה לתפור את הקרנית הפגועה.

"חשבנו שהילדה שלנו איבדה את הראייה, זו הרגשה מאד קשה", אמרה אסלה סלאמה (מג'אר),אמה של רוסיל. ד"ר בסול אבו עיטה מסבירה: "המחלה Brittle Cornea פוגעת בקולגן שבגוף. עם התפתחות המחלה היא פוגעת באיברים שונים כמו לב, מפרקים ושמיעה. כתוצאה מהמחלה, הקרנית בעין הופכת לשברירית וכל חבלה הכי קטנה עלולה לגרום לקרע בקרנית וזליגה של תוכן העין החוצה".

בגיל שנתיים רוסיל נחבלה בעין הימנית. זו היתה חבלה קלה אך בשל המחלה נגרם קרע גדול בקרנית, היא התעוורה בעין ימין ויכלה לראות רק בעינה השמאלית. בחודש שעבר נחבלה בעינה היחידה, ובשל מצב הקרנית נוצר קרע מלא. רוסיל הובהלה למרכז הרפואי פדה-פוריה והוכנסה לניתוח דחוף. במשך ארבע שעות, בניגוד להערכות והודות לעבודה מקצועית וזהירה, הצליחה ד"ר בסול אבו עיטה לאחות את הקרע. "זו פעם ראשונה שאני נתקלת במקרה כזה, זו מחלה מאד נדירה. היה לי ברור שאם לא נצליח להציל את העין רוסיל תהיה עיוורת לגמרי. כולנו מאד התרגשנו כשימים ספורים אחרי הניתוח הילדה הצליחה לראות קצת בעין. כשהיא ראתה את אמא שלה לידה היא פרצה בבכי".

האם אסלה: "אחרי הניתוח אמרו לנו שהצליחו להציל לה את הראייה לפחות לכמה שנים. זה מאד שימח אותנו ונתן לנו תקווה. רוסיל בכתה כל הזמן שהיא רוצה לראות. אחרי הניתוח, כשהיא הצליחה לראות, מצב הרוח שלה מאד השתפר, היא התחילה לצייר שוב ולשחק".

ד"ר יומנה בסול אבו עיטה מסכמת: "כרגע העין במצב יציב. אנחנו מעריכים שהיא תזדקק לניתוחים נוספים בעתיד, כדי לשקם את העין ולהגן עליה מפגיעות נוספות".

שתף את הכתבה ב:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

צרו איתנו קשר בנוגע לכתבה:

    נגישות