על אף הפרסומים כי פיילוט ה"כיתה ירוקה" יחל היום (א', 10/10) בפועל ייקח כמה ימים על מנת להפעיל את התוכנית וזאת בשל הצורך להצטייד באלפי בדיקות אנטיגן שיחולקו בכיתות. מי יכלל בפיילוט של משרד החינוך ומשרד הבריאות ואיך זה יעבוד בדיוק? הנה כל הפרטים.
על פי התכנית החדשה של הכיתה הירוקה, בכמה יישובים ירוקים היא תחול?
הכיתה הירוקה תחול על 127 יישובים ירוקים
מהי הכיתה הירוקה?
המודל מתמקד ביצירה של סביבת לימודית בריאה ונועד להבטיח את רצף ושגרת הלימודים, ולמנוע אובדן ימי עבודה של הורים.
למי היא מיועדת?
התוכנית מיועדת לבתי ספר שבהם לומדים בשכבות א'-ו'.
כיצד פועלת התכנית?
התכנית פועלת בבית הספר במקרה בו התגלה מאומת לקורונה. אותו מאומת ייכנס מיד לבידוד, כאשר התלמידים וצוותי החינוך האחרים יוכלו להיבדק במשך 7 ימים. מי שיימצא שלילי, יחזור ללימודים, ומי שיימצא חיובי, ייכנס לבידוד. *מי שלא ירצה להיבדק כלל, ייכנס גם הוא לבידוד. מחלימים ומחוסנים לא יידרשו לבדיקה ולבידוד*
הבדיקה הראשונה והאחרונה תהיינה בדיקות PCR וכל הבדיקות האחרות ביתר הימים תהיינה מהירות (אנטיגן). הפטור מבידוד חל רק על שהייה בבית הספר והגעה אליו וממנו – והתלמידים לא יורשו לצאת מבתיהם לשום מטרה אחרת אחרי שעות הלימודים.
היכן מתבצעות הבדיקות?
הבדיקה של היום הראשון והבדיקה של היום האחרון שתיהן PCR יתבצעו בקהילה, ואילו יתר הבדיקות המהירות (אנטיגן) יתבצעו בבית.
כיצד נדע באילו ברשויות מתוך ה- 127 הפיילוט יפעל ביום ראשון?
כל אחד יקבל הודעה מסודרת על תחילתה של התכנית, שכן בכל מקרה היא כרוכה בהסכמת הורים. בכל מקרה, ההחלה של התכנית תהיה הדרגתית ולא כולם יחד.
מה ההבדל בין הכיתה הירוקה ב- 127 רשויות לבין הכיתה הירוקה ב- 19 רשויות?
הפיילוט ב- 127 רשויות תפעל על פי מודל 1 של PCR ביום הראשון והאחרון וביתר הימים תתבצע בדיקת אנטיגן. ב- 19 רשויות החל פיילוט שאמור להסתיים עד לאמצע החודש הנוכחי, במסגרתו פועלים 4 מודלים של כיתה ירוקה. בתום הפיילוט הזה יעבדו את הנתונים כדי לגבש תמונה על כל אחד מהמודלים.
האם חשיפת הכיתה לתלמיד שקיבל תוצאת בדיקת PCR "חיובית – גבולית", תגרום לכיתה להיכנס למתווה כיתה ירוקה?
במקרה כזה התלמיד שקיבל תוצאת בדיקת PCR "חיובית – גבולית", יידרש לבצע בדיקה חוזרת ולשהות בבית עד לקבלת התשובה של הבדיקה החוזרת. עד קבלת התשובה לתלמיד הגבולי, תתחיל הכיתה לבצע בדיקות אנטיגן בבוקר ובמידה והתלמיד יצא חיובי, תחל הכיתה לפעול לפי המתווה של "כיתה ירוקה".
במקרה של תלמיד מחלים שנבדק (למרות שלא נדרש) ונמצא מאומת, האם הכיתה שלו תיכנס למתווה "כיתה ירוקה"?
ככלל, מחלימים אינם משתתפים במודל הבדיקות של הכיתה הירוקה משום שהם פטורי בידוד. ככל שמדובר במחלים שחלפו יותר מ- 3 חודשים מהרגע שחלה, יש חשש לתחלואה חדשה, ולכן כיתתו של התלמיד הנ"ל תיכנס למתווה "כיתה ירוקה".
מהי כמות המאומתים שבהם נסגרת כיתה ירוקה? האם 4 מאומתים יובילו לסגירה?
אם יש 4 מאומתים באותו יום, הכיתה נכנסת אוטומטית לבידוד. אם הדבר מתרחש יום אחרי יום, יתקיים דיון פרטני עליו ותתקבל החלטה.
האם תלמיד שנדרש לבידוד, במקרה של חזרה מחו"ל או שהיה במגע עם מאומת בקהילה, יכול להשתתף במתווה "כיתה ירוקה"?
לא. התלמיד אינו יכול להשתתף במתווה ה"כיתה הירוקה".
האם תלמידים מאותו בית הספר הלומדים בקבוצות מעורבות: צהרון, הקבצות, לרבות בהסעות ובתנועת נוער הפועלת אחר הצהרים, יכולים להשתתף במתווה "כיתה ירוקה"?
כן. במקרה של תלמיד מאומת באחת מהקבוצות המעורבות, הכיתה אליה שייך התלמיד המאומת וכל התלמידים שהיו במגע איתו יעברו למתווה "כיתה ירוקה".
האם כיתת חינוך מיוחד/תלמידים עם מוגבלויות יכולה להשתתף במתווה הכיתה הירוקה?
כן, בהתאם לשיקול הדעת של מנהל בית הספר ובהתאם למידת יכולתם של התלמידים הללו לשתף פעולה ולבצע בדיקות.
האם מתווה "כיתה ירוקה" חל על עובד הוראה, ללא תו ירוק, אשר היה במגע עם מאומת?
כן. ככלל, עובד ההוראה ישתתף במתווה הכיתה הירוקה באופן זהה לתלמידים, למעט באותם ימים שבהם הוא מחויב ממילא לבצע ולהציג תוצאת בדיקת אנטיגן שלילית בכפוף לתקנות ואורחות החיים של המוסד החינוכי (כל 84 שעות בתחנת מד"א וכו').
האם עובד הוראה, ללא תו ירוק, אשר בא במגע עם מאומת, יכול ללמד בכיתה הירוקה ו/או בכיתות שאינן ירוקות?
כן. בתנאי שהוא עומד בכללים ומשתתף במתווה כיתה הירוקה. הוא יוכל ללמד בכיתות הירוקות וגם בכיתות שאינן ירוקות בדומה לתלמידים בכיתה ירוקה הרשאים ללמוד עם תלמידים אחרים בקבוצות למידה מעורבות, שאינם בהכרח חלק מהכיתה הירוקה.