בריאות

איך שולחים את הילדים לגן ולביה"ס ללא חשש מהידבקות?

אילוסטרציה אילוסטרציה

בעוד מגיפת הדלתא בעיצומה ומספרי התחלואה ממשיכים לטפס, שנת הלימודים נפתחה והבידודים הרבים כבר החלו. עובדה זו מדאיגה לא מעט הורים, ויוצרת חששות בקרב הציבור הישראלי לקראת עלייה אפשרית נוספת בתחלואה עקב פתיחת שערי בתי הספר מיד לאחר החופשים והחגים.

אמנם השיעורים בבית הספר יתנהלו עם אמצעי ההגנה המוכרים לנו: מסיכות, שמירה על היגיינה, ריחוק חברתי – אך כשיוצאים להפסקה… כולנו יודעים מה קורה.

אז מה עושים?

תחילה בואו נרגיע עם קצת חדשות טובות: רוב הילדים שנחשפים לנגיף הקורונה, כלל לא מפתחים מחלה. המשמעות לכך היא שקורונה כמעט תמיד אינה מסוכנת לילדים. אבל למרבה הצער, ילדים כן יכולים בקלות להידבק ולהדביק, ובוודאי כשהם נפגשים בלימודים ובפעילות חברתית. בית הספר והגן הם מדגרת הדבקה פוטנציאלית.

מה כדאי לעשות?

דבורי גתי יוסף, נטורופתית מומחית ומנהלת 'מועדון המטפלים הישראלי', הארגון הגדול בישראל שמאגד מטפלים ברפואה טבעית – הוליסטית, מציעה פתרון אפשרי עבור הילדים: "באיזון בין החשש ממחלת הקורונה, לרצון לחיות חיים נורמאליים ולתת לילדים שלנו חוויית חיים נורמאלית – כדאי לשוב ולדבר על חיזוק המערכת החיסונית". המטרה שעליה מדברת דבורי, היא להביא לחיזוק מערכת החיסון של הילד, כך שאם נדבק, יעבור את החשיפה ללא תסמינים, ובעצם ללא מחלה פעילה. אך לא פחות חשוב – הדבר מקצר משמעותית את התקופה בה הילד עלול להדביק אנשים מבוגרים.

ישנם חמישה כלים יעילים ופשוטים לחיזוק מערכת החיסון של הילדים, דבר שיוכל להוריד מעט את חששותיהם של ההורים, ולשלוח את הילדים עם קצת יותר רוגע וביטחון לבית הספר:

1. ויטמין D: ילדים מייצרים הרבה יותר ויטמין D ממבוגרים בחשיפה לשמש. כדאי לבדוק האם הילדים שלכם נחשפים לשמש? עוד מוסיפה דבורי את ההמלצה הבאה: "אמבט שמש" של 10 דקות בחוץ או במרפסת בצהרי היום.

בכל מקרה, כדאי לתגבר בתוסף יומי של טיפות ויטמין D. מחקרים רבים מצאו מתאם מישיר בין רמת ויטמין D בדם לבין הסיכון להידבק ולפתח תחלואת קורונה.

עבור כל גיל יש את המינון המתאים, אבל הכי חשוב להתמיד.

מה כדאי לחפש בתכשיר?

  • ויטמין D בשמן זית או ב- MCT.
  • ללא תוספת צבעים, ממתיקים וכו'.

2. אכילת פירות וירקות: פירות וירקות מספקים שפע פיטוכימיקלים ונוגדי חימצון – שמחזקים את הפעילות החיסונית.

במיוחד הפירות והירקות הכתומים, הצהובים והעלים הירוקים, מחזקים את ריריות האף והפה והופכים אותם יותר עמידים לחדירת נגיפים.

איך משכנעים ילדים לאכול פירות וירקות?

  • הפתעת פירות: פירות חתוכים במגוון צבעים אחר הצהריים על השולחן.
  • מרק כתום.
  • ירקות אנטי פסטי בתנור – מוברשים בשמן זית מתובל במלח הימלאיה, פפריקה מתוקה, כמון וכורכום. נסו לשלב קולרבי, בטטה, גזר, שומר ובצל, בנוסף לפלפלים, קישואים וחצילים המסורתיים.
  • תחרות צבעים בארוחה המשפחתית: על השולחן מגוון ירקות חתוכים ותוספות ירק מבושל. מי אוכל הכי הרבה צבעים?

3. טיפ – התרחקו מסוכר: סוכר מחליש את מערכת החיסון ב-50% למשך 6 שעות. לכן, חשוב לשים לב מה הילדים שותים ואוכלים בבוקר לפני שהם יוצאים מהבית. במקום עוגיות או פתי בר – כדאי לתת להם כדור אנרגיה מתמרים ואגוזים, או חטיף חלבה ללא סוכר.

חפשו את  דגני הבוקר מופחתי הסוכר.

החזיקו בבית ממתיק סוויטנגו, אריתריטול או סטיביה במקום סוכר. אלה ממתיקים טבעיים וטעימים שאפשר להמתיק איתם שתיה, קינוחים ומאפים.

ואם נחבר לטיפ הקודם: למה לא להתחיל את הבוקר עם פרי או שייק פירות טעים?

4. לימון – מוסיף המון: השמן האתרי, החומר הריחני בלימון, מופק מהקליפה ובעל תכונות אנטי-ויראליות ואנטי-בקטריאליות. נוסף לכך, הלימון גם נוגד דלקת, משפר עיכול, משפר מצב רוח, מרענן וממריץ. מחקרים הראו שהלימון מדכא חלבונים חיוניים של נגיפים.

איך משתמשים?  להשתמש בלימון – בתיבול;

לימונדה מלימונים סחוטים מומתק בסוויטנגו זה משקה שרוב הילדים אוהבים.

ניתן להקפיא אותה בכלים לקרטיבים – כך יהפכו לקרטיב קרח בריא ואנטי ויראלי.

ולהגנה חזקה- טפטפו 2 טיפות שמן לימון איכותי על מטפחת, ושילחו אותה עם הילדים לבית הספר עם הנחיה להריח מפעם לפעם.

5. תכשירים אנטי ויראליים שימושיים לילדים: במועדון המטפלים הישראלי ממליצים על מגוון תכשירים אשר יסייעו למניעה וקיצור זמן ההחלמה, כמו טיפות ויטמין סי, אבץ למציצה, סמבוק, אסטרגלוס ועוד. הכלל המנחה בנושא זה הוא לרכוש רק מחברות ידועות וטובות, עם תקן GMP. יש לבדוק ברכיבים שאין במוצר סוכר, צבעי מאכל וכל מיני תוספות מלאכותיות. ולהתאים מינונים לפי הוראות היצרן.

הטוב ביותר זה לקבל מאיש מקצוע הנחיה אישית לגבי התאמת ה'תרופות הטבעיות' והמינונים – לגיל, למשקל, לצורך ולמצב הבריאותי.

חיזוק המערכת החיסונית של הילדים זה דבר פשוט ומעשי, אך דורש מההורים ומהילדים מעט תשומת לב ומודעות. הרי בסופו של דבר – מי לא רוצה ילד בריא יותר?

מטפלים רבים במועדון המטפלים הישראלי, בהובלת דבורי גתי יוסף,  מדגישים כבר חודשים רבים: גם למבוגרים יש מגוון דרכים יעילות להגנה מפני תחלואה. אנשים מבוגרים או בקבוצת סיכון בריאותית, צריכים להשקיע יותר בחיזוק החיסוני ובמניעת סיכוני מחלה חמורה: "זה יכול להיות ההבדל בין חיים נורמאליים, לחיים בפחד והסתגרות".

שתף את הכתבה ב:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

צרו איתנו קשר בנוגע לכתבה:

    נגישות