אוכל

איך מכינים לחם מחיטה מלאה בצורת ארנב

לחם מחיטה מלאה בצורת ארנב לחם מחיטה מלאה בצורת ארנב

כולנו כבר מכירים עוגות שוקולד בצורות שונות, אבל מה עם לחם? את המתכון ללחם הזה, שמורכב מחיטה מלאה ומגיע בצורה של ארנב, לא כדאי לכם לפספס.

מתכון ללחם מחיטה מלאה בצורת ארנב

מצרכים:

910 גרם קמח חיטה מלאה
500 מ"ל מים
15 גרם שמרים
12 גרם מלח
80 מ"ל שמן זית
110 גרם דבש
1 ביצה

לקישוט:

2 צימוקים
2 שקדים פרוסים

איך מכינים?

-מערבבים את המים והשמרים
-בקערה גדולה מערבבים את הקמח עם תערובת המים והשמרים ומוסיפים את הדבש, שמן, מים ומלח
-מערבבים ולשים עד ליצירת מרקם אחיד של בצק
-מעבירים את בצק לקערה משומנת ומכסים. מתפיחים למשך 60 דקות
-לאחר ההתפחה יוצרים את צורת הארנב :
-חותכים צורה אובלית גדולה עבור הגוף
-יוצרים צורה אובלית נוספת קטנה יותר מהגוף עבור הראש ומחברים מעל ובצמוד לגוף הארנב
-לוקחים את רבע מהכמות שנותרה וחותכים ל2 חתיכות בצק, מרדדים כל חצי לרצועה באורך של כ-15 ס"מ ומקפלים לצורת אוזן, מחברים ומהדקים במקום המתאים בצמוד לראש
-מהבצק שנותר יוצרים מלבנים קטנים עבור הרגלים והידיים, חותכים שני חריצים בעזרת סכין בעדינות בקצוות המלבן ליצירת אצבעות/בהונות
-באמצעות עיגולי בצק קטנים יוצרים את מראה הפנים – לחיים ואף.
-מניחים את הצימוקים במקום המתאים לעיניים ואת השקדים לשיני הארנב
-מחממים תנור ל-200 מעלות מכסים את הארנב שנוצר ומאפרים לתפוח כ-30 דקות
-טורפים ביצה ומורחים על הבצק
-אופים במשך 25 דקות

המתכון באדיבות beko מותג מכשירי החשמל לבית

שתף את הכתבה ב:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

צרו איתנו קשר בנוגע לכתבה:

    נגישות