בריאות

משרד הבריאות ממליץ להרחיב את החיסון לקורונה בקרב נערים

על רקע העלייה בתחלואת קורונה בקרב ילדים בימים האחרונים הודיע משרד הבריאות על המלצתו להרחיב את החיסונים בקרב בני 12-15
מנת חיסון שלישית חיסון נגד קורונה

בהמשך לעליה בתחלואת קורונה בקרב ילדים בימים האחרונים, ולנוכח ההתפרצויות האחרונות בבתי הספר במודיעין, בבנימינה ובמקומות נוספים, כתוצאה מווריאנטים שונים, התקיים אמש (ב') דיון מיוחד במשרד הבריאות על ידי צוות המומחים והצט״מ בנושא הרחבת החיסון לבני נוער בגילאי 12-15.

בדיון הוצג מהלך החיסון בבני נוער בישראל עד כה, וכן הוצג כי בארה"ב חוסנו עד כה 2.5 מיליון נערים ונערות ללא תופעות לוואי מיוחדות. וזאת בהמשך לעבודה שנעשתה במדינת ישראל שהראתה על תופעות לוואי נדירות ובלתי חמורות.

לפיכך בנקודת הזמן הנוכחית, נצבר ניסיון משמעותי ביחס לחיסון בני נוער בגילאי 12-15, על מנת להמשיך ולהרחיב את החיסון לבני הנוער.

בהנחיית שר הבריאות, קיים מנכ"ל המשרד פרופ' חזי לוי, דיון מיוחד בהשתתפות פרויקטור הקורונה פרופ' נחמן אש, מומחים מקרב הצט"מ ורפואת ילדים, נציגי קופות חולים והנהלת המשרד, במהלכו הוחלט לאמץ את החלטת המומחים להמליץ על הרחבת החיסון לבני הנוער בגילאים 12-15.

לנוכח העלייה הצפויה בנסיעות לחו״ל ולנוכח הסרת המסכות וביטול התו הירוק ועל מנת לנקוט בכל הצעדים לשם שמירת שגרת החיים שהצלחנו להשיג בישראל, מומלץ מאד להתחסן ולהיות מוגנים גם מפני הווארינטים הידועים לנו.

משירותי בריאות כללית נמסר כי עד כה התחסנו כ-10,400 בני נוער בגילאי 12-15 וזומנו כ-5,700 תורים. ביומיים האחרונים נרשמת עליה בביקוש לחיסון. ניתן לזמן תור באתר ובאפליקצית כללית לאחת מ-100 נקודות חיסון הפועלות בכללית.

ארגון הבריאות העולמי: הווריאנט ההודי – זן הקורונה הדומיננטי בעולם

מומחי ארגון הבריאות העולמי הזהירו כי זן הקורונה "דלתא" שזוהה לראשונה בהודו, הוא המדבק ביותר וצפוי להיות הקטלני מכולם, שעה שהופך לזן הדומיננטי ברחבי העולם.

ד"ר מייק ראיין, ראש תוכנית החירום של הארגון, הזהיר כי הזן יוביל למקרי מוות רבים של אלה שבסיכון, חלקם גם ילדים שאינם מחוסנים. על פי נתוני הארגון, זן "דלתא" תפס את מקומו של זן "אלפא" (הווריאנט הבריטי) שהיה הדומיננטי ברחבי העולם, התפשט כבר ב-92 מדינות והוא מדבק ב-60% יותר מזן "אלפא", שהיה מדבק יותר מזן הקורונה המקורי שהתגלה בווהאן בשלהי 2019.

בארגון קראו למדינות העולם להאיץ את מבצעי החיסונים, ולמדינות שבהן שיעור המתחסנים גבוה – לתרום חיסונים למדינות עולם שלישי.

שתף את הכתבה ב:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

צרו איתנו קשר בנוגע לכתבה:

    נגישות