בימים שבהם התו הירוק מתרחב ואפשרויות הבילוי מתחילות להיות מוגבלות ודרכי הגעה אליהן מורכבות, אין כמו חיק הטבע כדי לעקוף את ההנחיות. אמנם הטמפרטורה גבוהה מאוד כיאה לסוף אוגוסט, אך עדיין יש מקומות מוצלים ובעיקר רטובים, שהופכים את החום לנסבל יותר ואת היציאה החוצה לחוויה.
אז מה יותר קלאסי למדינת ישראל מאשר ההודעה של משרד הבריאות היום על שורה של נחלים בצפון, חלקם מן פופולאריים בקרב עשרות אלפי הישראלים שמטיילים כעת באזור, שהרחצה בהן אסורה עקב זיהום.
לפני כיומיים ערך המשרד בדיקות דיגום לבחינת מצב הזיהום בנחלים, והתוצאות, איך לומר זאת בעדינות, לא היו מעודדות. בעקבות כך הוציא המשרד הודעה כי הכניסה מסוכנת ללא פחות מ-11 נחלים.
- נחל שניר (חצבאני) – מהגשר הרומי שבגבול לבנון ועד למפגש עם הירדן
- נהר הירדן – מגשר יוסף ועד גשר אריק
- נחל ג'ילבון – מפל דבורה
- נחל יהודיה – מפל יהודיה
- נחל הזאכי
- בריכת מג'רסה
- בריכת המשושים
- נחל אל על – המפל השחור
- נחל צלמון – בריכת החרוב וטחנת הקמח
- נחל כזיב – בריכת הדלבים
- נחל געתון – חניון החורבה
בבדיקות לחיידקים בדיגומים מלפני יומיים נמצאו בנחלים תוצאות החורגות מהמלצות משרד הבריאות – 400 קולי צואתי ב-100 מ"ל – תוצאה המעידה על הימצאות זיהום במים. מרבית הנחלים הנגועים אמנם נמצאים ברמת הגולן ובגליל העליון, אך גם הגליל המערבי (כזיב וגעתון) לא נשארו נקיים.
הבדיקות המדגמיות של משרד הבריאות נעשות אחת לשבועיים בנחלים בצפון בנקודות דיגום קבועות המייצגות מפל, בריכה או מקטע בנחל, באמצעות פקחי רשות הטבע והגנים. השאלה אם לאור התקופה הרגישה והעובדה שמאות אלפי ישראלים מחפשים מה לעשות עם הילדים שלהם בחופש, לא כדאי לבצע בדיקות כאלו יותר בתכיפות כדי לגעת היכן עדיין מזוהם ואיפה כן אפשר לחזור להתרענן.