הסגר שהממשלה להטיל על מדינת ישראל החל מיום ראשון הקרוב מחייב התאמות רבות. המסחר ייעצר כמעט לחלוטין, התנועה תוגבל ל-1,000 מטרים ממקום המגורים – וגם בתי המשפט נדרשים להתאמות כך שיוכלו להמשיך לפעול גם בימי הסגר. לפי סעיף 7 לחוק הקורונה, יציאה מהבית לצורך השתתפות בהליך משפטי היא אחד החריגים המאפשרים לעבור על הוראות הסגר.
בהודעה שפורסמה על ידי הנהלת בתי המשפט נאמר כי החל ביום שני הקרוב ימשיכו להישמע כל סוגי ההליכים בבתי המשפט ובבתי הדין לעבודה. בתי המשפט ימשיכו להתנהל תחת המגבלות שהיו נהוגות עד כה עם ריחוק חברתי, הקפדה על מסכות וכו'. בהנהלת הרשות השופטת מדגישים בהודעתם, כי בעלי דין אשר מבקשים לדחות את מועד הדיון בעניינם בשל נסיבות אישיות הנובעות מהמגבלות המוטלות על הציבור במסגרת ההתמודדות עם נגיף הקורונה יוכלו לפנות לבית המשפט או לבית הדין בבקשה מנומקת.
בקשות הדחייה יידונו על ידי בית המשפט, וברשות השופטת הוסיפו כי בין מכלול השיקולים בדיון בבקשות דחייה, יילקחו בחשבון גם הסוגיות והאילוצים הנובעים מהסגר ומהתפשטות המגפה.
אחד האנשים שאפשר שלא בהכרח ייצאו מעודדים מהודעת בתי המשפט הוא הנאשם בנימין נתניהו. כזכור, בחודש יולי קבעו השופטים בתיק כי נתניהו יצטרך להגיע לאולם הדיונים שלוש פעמים בשבוע לדיוני ההוכחות במשפטו, דיונים שאמורים להתחיל במחצית השנייה של חודש ינואר או בראשית חודש פברואר. נתניהו, כמו אחרים שנאשמים בפשעים, יוכל להתייצב אפוא למשפטו, כמתוכנן.