אנשים

עידן ספיבק: לקוחות באים ולקוחות הולכים, אבל העיתונאים שמולכם נשארים

עידן ספיבק "חשוב להתמחות בתחום מסויים ולהבין אותו לעומק"

כמה מלים עליך ועל המשרד – גיל, וותק בענף, משרד

"עידן ספיבק בן 35, 13 שנה אני בענף ונהנה מכל רגע. עבדתי במשרדים שונים ולמדתי את תחום התקשורת מלמטה. עצמאי והבעלים של משרד "ספיבק תקשורת" שטיפל במעל 20 לקוחות במקביל מתחומי הלייף סטייל והקולינריה ומספר עובדים שניהלו לקוחות שונים במקביל. עבדתי בחברה גדולה כמנהל שיווק ותקשורת, ולפני שנתיים יצאתי לדרך עצמאית כיועץ שיווק ויחסי ציבור המתמחה בקולינריה ולייף סטייל.

"לאורך השנים השקתי עשרות פרויקטים וטיפלתי במאות לקוחות שונים שהפכו לסיפור הצלחה. היום אני מטפל באופן עצמאי בלקוחות ובפרויקטים שמעניינים אותי, מייעץ לחברות ומסעדות שיווקית ותקשורתית ומלווה אותם בכל התהליך של הקמת מותג, אני נהנה ליצור קראייטיב ותוכן שמופץ באפיקי שיווק שונים ובתקשורת. מיחצ"ן מסעדות, שפים, חברות מזון וכל מה שקשור בקולינריה".

איך הגעת לעולם היח"צ?

"התחלתי כקופירייטר במשרדי פרסום, והבנתי שזה לא ממש בשבילי. חיפשתי עבודה קצת יותר מעניינת עם אנשים, להפיק רעיונות שהמצאתי ולהתעסק בכמה תחומים במקביל. פניתי לתחום היח"צ שהיה נראה לי מעניין מאוד ומתאים למה שאני מחפש. התקבלתי למשרד הגדול ביותר והראשון בתחום הקולינריה "טצה תקשורת". שם קיבלתי הזדמנות ללמוד את התחום ולהתמחות במה שתמיד אהבתי – קולינריה. נשאבתי לעולם התקשורת והשאר היסטוריה. אני נהנה לראות את האייטמים שלי יוצאים לאור, רעיונות שאני מציע הופכים לכתבות ומותגים שאני עובד איתם הופכים הרבה בזכותי לסיפור הצלחה שכולם מדברים עליו".

לקוחות בטיפולך

"אני מטפל במגוון לקוחות: קבוצת זה סושי הכוללת את רשת "זה סושי", מסעדת "וונג" ומיזם קולינרי שבקרוב יושק, המסעדנית ודוברת שוק הכרמל לילי בן שלום הבעלים של מסעדת "ללה", "עבודי" חברת ייבוא ושיווק מזון פרמיום הביתה ובעלת חנות אונליין מהגדולות בארץ. מסעדת מוג'ו בנתניה שאני מלווה את הקמת הרשת החדשה שלהם. בית הקפה במרכז תל אביב נחמה וחצי ומותג ההמבורגרים החדש "300בורגר". בנוסף יקב תשבי, שוקולד ולרונה, מסעדת פיטמאסטר, רשת ביירן מרקט ועוד רבים…"

איש היח"צ שהשפיע עליך

"הרבה קולגות השפיעו עלי לאורך השנים. עם הרבה מאוד אני בקשר מצויין עד היום ואני חושב שזה מאוד חשוב לשמור על יחסים טובים ולעזור אחד לשני במקצוע כל כך תובעני. אחד שהשפיע במיוחד הוא ערן לוי-זקש, שותף במשרד "בלנדר תקשורת", אדם מדהים עם ערכים ואהבה ענקית למקצוע. עבדנו יחד במשך 4 וחצי שנים ושאבתי ממנו הרבה מאוד ידע, ניסיון ודרך עבודה. הוא לימד אותי שאפשר להוביל מהלכים ואסטרטגיות בענווה ובשקט מופתי מאחורי הקלעים".

ספר/י על מהלך יח”צ תקשורתי המשמעותי שהובלת לאחרונה

"היו מספר מהלכים: אחד מהם הוא מיתוג לילי בן שלום מעבר למסעדנית, כמובילת דעה פוליטית ודוברת שוק הכרמל. היא מתארחת באולפני טלוויזיה ומביאה דעתה הפוליטית, יש לה פאנל קבוע בצהריים של קשת והפכה להיות דמות מוכרת בכל בית בישראל. אנו מכינים את הקרקע לקראת כניסתה לפוליטיקה בעוד מספר שנים".

"מהלך נוסף שהושק לאחרונה הוא מותג ה"300בורגר" של נחמה וחצי. המוסד התל אביבי השיק סדרת המבורגרים ממטבח גוסט קיצ'ן והסיפור שרף את התקשורת ואת הרשת. הם לא ציפו לכמות אדירה של הזמנות שתגיע מהפרסומים. במשך עשור עבדתי עם רשת גלידריות "אניטה" בקיץ האחרון השקתי בתקשורת הישראלית והאמריקאית את הסניף הראשון שלהם בניו יורק".

פרגון לפעילות של משרד יח"צ שעושה פעילות טובה בארץ ובחו"ל

"אשמח לפרגן למשרד של "דני לוי תקשורת" ולטל מזרחי שמנהל את חטיבת הצרכנות במשרד. עבדנו יחד על כמה פרויקטים קולינריים דרך החברה המרכזית למשקאות והיה תענוג גדול, הם מקצועיים ואנשי עבודה רציניים. הם משרד גדול מאוד בעל כוח ועוצמה. יש להם לקוחות חזקים ודני, טל והצוות שלהם עושים איתם עבודה מעולה. עוד אשמח לפרגן לאיילת אלאני שהיא יועצת עצמאית כמוני ועושה עבודה נהדרת ומקצועית עם לקוחותיה ותמיד כיף להתייעץ איתה".

מסר לאנשי יח"צ מתחילים/חדשים בתחום

"במקצוע שלנו חשוב מאוד להתמחות בתחום מסוים, להתמקצע ולהבין אותו לעומק והכי חשוב לאהוב אותו. עוד טיפ – תשמרו תמיד על יחסים טובים עם עיתונאים, עורכים וגופי תקשורת. לקוחות הולכים ובאים אבל התקשורת והעיתונאים שאתם עובדים מולם תמיד נשארים".

הכתבה מתפרסמת בשילוב יפעת Infor

————–

בואו להתעדכן בכל מה שקורה בעולמות המדיה בקבוצת הפוש הייעודית של כסית בווטסאפ – בלי חפירות, בלי דיבורים, רק קישורים לאייטמים חדשים. להצטרפות לחצו כאן. ויש גם אפליקציה: להורדת האפליקציה עבור מכשירי אנדרואיד  |  להורדת האפליקציה עבור מכשירי אייפון

שתף את הכתבה ב:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

צרו איתנו קשר בנוגע לכתבה:

    נגישות