כולם אוהבים צ'יפס, ובעיקר ילדים. זה מהיר, טעים ומשלב בין רכות מצד אחד לקריספיות מהצד השני. רובינו נמענים מהמאכל בגלל השמן והטיגון העמוק. אם הילדים כל כך מתעקשים על צ'יפס, מה דעתכם להכין להם צ'יפס מבטטה ותפוחי אדמה, עם תבלינים שנאפים בתנור? גם טעים וגם בריא.
צ'יפס אפוי מבטטה ותפוח אדמה
מה צריך?
- תפוח אדמה – כמות בהתאם לסועדים
- בטטה – כמות בהתאם לסועדים
- תבלינים (הכמות מתאימה לתפוח אדמה אחד ובטטה אחת, יש להכפיל בהתאם לכמות) –
– 4 כפות גדושות קמח עדשים
– כוס ורבע קמח שיבולת שועל
– כוס מים קרים - שום גבישי
- פפריקה אדומה
- רוזמרין
- אפשר להוסיף צ'ילי בכדי להפוך את המנה לפיקנטית. מההכרות שלכם עם הילדים תדעו אילו תבלינים להוסיף ועל אילו לוותר. כמבוגרים מומלץ לנסות מהכל.
איך מכינים?
- חותכים את תפוח האדמה ואת הבטטה לאצבעות בגדלים שווים.
- מערבבים בקערה את קמח העדשים עם המים.
- בקערה נפרדת מערבבים את קמח שיבולת השועל עם התבלינים.
- טובלים את האצבעות בתערובת הרטובה ולאחר מכן בתערובת היבשה ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים במשך כ- 20 דקות בתנור שחומם מראש ל 190 מעלות עד שהצ'יפס מוזהב.
ערין כמאל דקסה, נטורופתית ומנחת הורים. יועצת, מלמדת ומלווה משפחות לאכילה מחזקת
שתף את הכתבה ב:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email