בריאות

אחרי 80 שנה: יש הסתדרות לעובדי מכבי שירותי בריאות

אחרי שש שנות מאבק קבע בית הדין הארצי לעבודה כי ההסתדרות הלאומית היא הארגון היציג במכבי שירותי בריאות
בית הדין הארצי לעבודה בירושלים. צילום: מתוך ויקיפדיה

אמש (ד', 19.5) הסתיימו ההליכים בנושא התאגדות העובדים במכבי. בית הדין הארצי לעבודה בירושלים קבע באופן מיידי וחריג עם סיום הדיון בערעור שהגישה מכבי – ההסתדרות הלאומית מייצגת את 8,700 העובדים בקופה שבמשך 80 שנה הייתה ללא ועד עובדים והיחידה מבין הקופות שלא הייתה בה יציגות. בכך אישר בית הדין הארצי את קביעת בית הדין האזורי בתל אביב מלפני שנתיים.

נשיאת בית הדין פתחה וגם סיימה את הדיון באמירה חד משמעית: "מספיק זה מספיק! שש שנים אחרי תחילת ההתארגנות הגיע הזמן שהסאגה תסתיים". באופן חריג ביותר, בית הדין בראשות הנשיאה ורדה וירט ליבנה נתן פסק דין בנוכחות הצדדים מיד בתום הדיון לפיו נדחה הערעור של מכבי וההסתדרות הלאומית היא ארגון העובדים היציג במכבי שירותי בריאות.

מתוך דברי הנשיאה בפסק הדין: "חוזרים לתחילת הדיון. מספיק זה מספיק. לא יכול שנמשוך את זה שש שנים. התארגנות נמצאת שש שנים והיא עדיין חיה. אחרי שנתיים היא כבר מתה בדרך כלל. זה מראה שאנשים רוצים את ההתארגנות. חייבת לומר שמפתה לחייב פה הוצאות אבל אנחנו מתאפקים. מאחר ומדובר בהתארגנות ראשונית ישנה חשיבות למועד בו יינתן פסק הדין בסכסוך שלפנינו, ובמיוחד לאור העובדה שהנסיונות להתאגד נמשכים כבר שש שנים. על כן אנו נותנים פסק דין זה על אתר. לאור האמור הערעור נדחה ואנו קובעים כי ההסתדרות הלאומית היא ארגון העובדים היציג במכבי שירותי בריאות".

איתמר שרוני, סמנכ"ל ההסתדרות הלאומית: "עכשיו גם בית הדין הארצי קבע – 9,000 עובדי מכבי שירותי בריאות מאוגדים בהסתדרות הלאומית. זוהי בשורה מרגשת והיסטורית לציבור העובדים דווקא בימים רגישים ומאומצים אלו".

אייל ארז, יו"ר ועד העובדים במכבי שירותי בריאות: "אנו עובדי מכבי נרגשים מהיום ההיסטורי הזה. אחרי 80 שנה יש ועד עובדים למכבי באופן סופי ומוחלט. עובדי מכבי אמרו את דברם".

מטעם ההסתדרות הלאומית ייצגו עורכי הדין יאיר דוד, בטי מצר לוי, רן קונפינו, רוית קרן רוזין, אפרת גרינברג יוסף ומנהל חטיבת הגיוס, חי לופטון.

שתף את הכתבה ב:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

צרו איתנו קשר בנוגע לכתבה:

    נגישות